PSV te sterk voor FC Eindhoven in traditionele 'Lichtstadderby'

Nieuwkomer Ricardo Pepi opende bij PSV de score
Nieuwkomer Ricardo Pepi opende bij PSV de scoreANP
PSV heeft het traditionele oefenduel met FC Eindhoven gewonnen. De ploeg van trainer Peter Bosz versloeg in de zogenoemde Lichtstadderby de stadsgenoot uit de Keuken Kampioen Divisie met 3-1.

PSV trad in het Philips Stadion aan zonder onder anderen Noa Lang, Guus Til, Joey Veerman en Luuk de Jong. De Amerikaanse nieuwkomer Ricardo Pepi, die onlangs zijn debuut tegen FC Blau-Weiss Linz bekroonde met een treffer, stond wel aan de aftrap. De spits had opnieuw weinig tijd nodig om het doel te vinden. Hij opende in de 19e minuut de score.

Anwar El Ghazi maakte in de slotfase van de eerste helft de 2-0. FC Eindhoven deed vijf minuten voor tijd via invaller David Garden wat terug. Jason van Duiven, die tegen FC Blau-Weiss Linz twee keer geel had gezien, maakte in de blessuretijd namens PSV de 3-1.

PSV speelt zondag nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Engelse Nottingham Forest. Op vrijdag 4 augustus speelt de bekerwinnaar van vorig jaar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen Feyenoord.