Son Heung-min scoort twee keer voor Spurs in eigen land tegen K-League All Stars

Son Heung-min zwaait naar het publiek in zijn thuisland
Son Heung-min zwaait naar het publiek in zijn thuislandAFP
Son Heung-min heeft woensdag in Seoul in een met 4-3 gewonnen oefenwedstrijd tegen de K-League All Stars twee keer gescoord voor de Spurs.

Dejan Kulusevski opende de score voor de Spurs in de 29e minuut voordat Son, aanvoerder van zowel de Premier League als de Zuid-Koreaanse nationale ploeg, toesloeg. Hij sneed naar binnen vanaf de linkervleugel en vond de rechterbovenhoek van het net met een krul vanaf de rand van het strafschopgebied in de 38e minuut.

In de blessuretijd van de eerste helft scoorde hij na een combinatie met Kulusevski kalm in de benedenhoek en zette de Spurs daarmee op een 3-0 voorsprong. Het lokale team keerde terug met een compleet nieuwe opstelling voor de tweede helft, ter vervanging van een beginopstelling die door de fans was gekozen.

Nog meer doelputnen

Emerson Royal vond het houtwerk met een kopbal en Stanislav Iljutcenko zette de K-League ploeg in de 52e minuut op het scorebord door de bal binnen te tikken nadat Spurs-doelman Brandon Austin een eerste schot van Jeong Jae-hee niet kon tegenhouden.

Iljutcenko maakte zijn tweede doelpunt twee minuten later met een duikende kopbal uit een voorzet van Jeong. Na vele wissels bij de Spurs zette Will Lankshear de Premier League-ploeg in de 66e minuut op twee doelpunten voorsprong door een voorzet van Timo Werner binnen te volleyen.

Het K-League team antwoordde in de 81e minuut, toen Oberdan een volley raak schoot nadat Austin een corner recht op de Braziliaanse middenvelder wegwerkte. Spurs hield stand voor de nipte overwinning, waarbij James Maddison in de blessuretijd de linkerpaal raakte.