Thomas van den Belt debuteert in gewonnen oefenwedstrijd Feyenoord tegen PEC Zwolle

Eliano Reijnder van PEC (L) in duel met Antoni Milambo (R)
Eliano Reijnder van PEC (L) in duel met Antoni Milambo (R)Profimedia
Feyenoord is de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen begonnen met een zege op PEC Zwolle. De landskampioen versloeg de naar de Eredivisie gepromoveerde club in Barendrecht met 3-1.

De Braziliaanse aanvaller Danilo opende na een half uur spelen de score. De Argentijn Ezequiel Bullaude zorgde nog voor rust voor de tweede treffer. PEC Zwolle, waar Johnny Jansen de naar Spanje vertrokken trainer Dick Schreuder opvolgde, verkleinde via de Griek Tolis Vellios de achterstand in de 60e minuut. Nieuweling Yankuba Minteh bepaalde de eindstand. De van Newcastle United gehuurde Gambiaan benutte in de 79e minuut een strafschop.

Bij Feyenoord debuteerde de van PEC Zwolle overgekomen Thomas van den Belt in de basis. Onder anderen doelman Justin Bijlow, Quinten Timber en Ramiz Zerrouki ontbraken nog. Kenneth Vermeer keepte bij PEC Zwolle. De 37-jarige doelman kwam deze transferperiode over van FC Cincinnati.