Carlos Vela schiet LAFC naar halve finale CONCACAF Champions League

Carlos Vela schiet LAFC naar halve finale CONCACAF Champions LeagueProfimedia
Twee goals van Carlos Vela hielpen Los Angeles FC op dinsdag aan een 3-0-overwinning op Vancouver Whitecaps. LAFC plaatste zich daardoor voor de halve finale van de CONCACAF Champions League.

De MLS-kampioen was al zo goed als door na een 3-0-overwinning in de heenwedstrijd vorige week in Vancouver. Alle Canadese hoop werd snel de kop ingedrukt door de ploeg van trainer Steve Cheruldolo. Na acht minuten opende Vela vanaf 11 meter al de score. Gabonees international Denis Bouanga werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. De in Barcelona geboren Ilie Sanchez was de aangever bij Vela's tweede goal. Na iets meer dan een half uur spelen spleet hij de verdediging van Vancouver open met een mooie pass op de aanvoerder die de bal op zijn borst aannam en koel afrondde. Ecuadoriaans international Jose Cifuentes bepaalde halverwege de tweede helft de eindstand met een prachtig afstandsschot.

LAFC zou in de halve finale Philadelphia Union tegen kunnen komen. Vorig jaar was LAFC in de finale van de MLS-cup te sterk voort Union. Het team uit Philadelphia verdedigt een 1-0-voorsprong tegen het Mexicaanse Atlas. Woensdag is de terugwedstrijd in Mexico. Aan de andere kant van het schema was een 2-1-overwinning voor het Haïtiaanse Violette niet genoeg tegen het Mexciaanse Leon, nadat de eerste wedstrijd in 5-0 was geëindigd. Leon neemt het in de halve finale op tegen Tigres UANL of het Hondurese Motagua.