Christian Pulisic leidt VS langs Mexico naar finale CONCACAF Nations League

De spelers van de VS vieren de 1-0 van Christian Pulisic
De spelers van de VS vieren de 1-0 van Christian PulisicProfimedia
De dubbel van Christian Pulisic hielp de Verenigde Staten in de nacht van donderdag op vrijdag aan een 3-0 overwinning op Mexico in hun halve finale van de CONCACAF Nations League, waardoor de titelverdedigers een plaats in de finale tegen Canada verdienden.

Pulisic profiteerde van slordig Mexicaans verdedigen en scoorde de openingstreffer in de 37e minuut, toen hij de ruimte vond om een laag schot langs doelman Guillermo Ochoa te schieten. De vleugelspeler van Chelsea sloeg opnieuw toe in de openingsseconden van de tweede helft toen Timothy Weah hem voor het doel in stelling bracht om de 2-0 te maken.

Statistieken VS - Mexico
Statistieken VS - MexicoFlashscore

De bondscoach van Mexico Diego Cocca raakte gefrustreerd toen verdediger Cesar Montes met rood van het veld werd gestuurd, voordat de VS ook met 10 man kwamen te staan toen Weston McKennie een rode kaart kreeg na een vechtpartij. Ricardo Pepi, topscorer van FC Groningen het afgelopen seizoen, scoorde in de 78ste minuut de 3-0 voordat de wedstrijd uit de hand liep. Sergiño Dest en Gerardo Arteaga werden van het veld gestuurd en de wedstrijd werd onderbroken vanwege homofoob gezang in het publiek.

Ajax' Edson Alvarez speelde de hele wedstrijd voor Mexico, Feyenoords Santiago Gimenez deed ruim een half uur mee. De VS spelen in de nacht van zondag op maandag om 2.30 uur Nederlandse tijd in de finale tegen Canada en Mexico zoekt troost in de wedstrijd om de bronzen medaille tegen Panama iets vroeger, om 0.00 uur.