Go Ahead Eagles blijft steken op gelijkspel tegen Brann in voorronde Conference League

Go Ahead Eagles en Brann spelen met 0-0 gelijk in eerste wedstrijd
Go Ahead Eagles en Brann spelen met 0-0 gelijk in eerste wedstrijdProfimedia
Go Ahead Eagles is op een 0-0 gelijkspel blijven steken in de eerste wedstrijd van tweede voorronde van de Conference League. De huidige nummer twee van Noorwegen, SK Brann was de tegenstander. De Eagles kregen in de eerste helft nog wel kansen, maar waren ogenschijnlijk vermoeid in de tweede helft. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen voor de ploeg uit Deventer, Brann zit midden in de Noorse competitie.

Go Ahead begon aan de wedstrijd met Jakob Breum. Smaakmaker Willum Þór Willumsson werd eerder verkocht, net als Philippe Rommens. Maar het vernieuwde Eagles, onder leiding van Paul Simonis dit seizoen, begon niet slecht tegen de nummer 2 van Noorwegen. SK Brann is al een tijdje bezig in de competitie, maar kent een mindere fase door vier wedstrijden die niet werden gewonnen. De Eagles hadden veel de bal, maar Brann kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Niklas Castro kreeg een vrije schietkans in de zestien, maar keeper Jeffrey de Lange kon redding brengen na elf minuten spelen.

Opstellingen Go Ahead Eagles-SK Brann
Opstellingen Go Ahead Eagles-SK BrannFlashshare

Tengstedt krijgt de grootste kans

Na een dik kwartier had het 1-0 moeten zijn voor Go Ahead. Søren Tengstedt kreeg de bal vlak voor het doel van Bobby Adekanye, maar schoot op de keeper. Diezelfde Adekanye kreeg tien minuten voor rust zelf een grote kans. Een afgevallen bal uit een voorzet kwam voor zijn voeten, maar hij schoot net over de kruising. Het zal wel vertrouwen geven dat er absoluut wat te halen viel voor Eagles tegen de Noren. Gescoord werd er niet en dus bleef het 0-0 bij rust. Go Ahead Eagles was iets beter, maar wist dus nog niet te scoren.

Eagles houden stand tegen fitter Brann

De tweede helft was geen schim van de eerste. Er waren amper kansen en het voelde nog als een wedstrijd in de voorbereiding. In feite is dat het ook voor Go Ahead, maar de Noren hadden niks in te brengen. Na een uur spelen sloeg de vermoeidheid bij de thuisploeg wat terug er werd er voor het eerst gewisseld. Fin Stokkers kwam erin voor Tengstedt, die in de eerste helft de grootste kans kreeg. Op een schot na die huizenhoog over vloog, kreeg de ploeg uit Deventer geen kansen en zag het Brann meer aan de bal komen. Maar een schot op doel was er nog niet gevallen na een dik half uur in de tweede helft.

Go Ahead moest het voornamelijk hebben van corners in de tweede helt, maar kon ook via die weg niet gevaarlijk worden. Tien minuten voor tijd kwam er nog wel een grote kans voor Adekanye. Stokkers gaf de bal aan de aanvaller in de zestien, maar hij dribbelde te ver door en schoot tegen de benen van de keeper. Enric Llansana kreeg in de blessuretijd nog een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Brann kreeg nog een vrije trap op een gevaarlijke positie, op 17 meter van de goal. Maar de bal ging keihard in de muur. Dat was het laatste wapenfeit en dus bleef het 0-0 op de Adelaarshorst.