Lampen gaan uit bij Joey Kooij tijdens Conference League-duel in Armenië

Joey Kooij moest het duel in Jerevan onderbreken door uitval van de stadionlampen
Joey Kooij moest het duel in Jerevan onderbreken door uitval van de stadionlampenČTK / imago sportfotodienst / Orange Pictures
De wedstrijd tussen het Armeense Noah en het Slowaakse Ruzomberok zal scheidsrechter Joey Kooij en zijn Nederlandse arbitrale teamgenoten nog lang bijblijven. Halverwege de tweede helft van het duel in de play-offs van de UEFA Europa Conference League (UECL) gingen de lampen uit in het Vazgen Sargsyan Republican Station - bij een 1-0 tussenstand.

In de derde Europese campagne ooit van de nummer 2 van de Armeense competitie van 2023/2024, Noah, baarde de club al opzien door de uitschakeling van AEK Athene. Dat gebeurde vorige week in de return van de wedstrijd in Jerevan, waarin nota bene doelman Ognjen Cancarevic van Noah direct uit een uittrap scoorde.

Vuiltje

Het Europese avontuur van Noah lijkt dit seizoen uit te gaan monden in een sprookjesboek. Eerder werden al Shkendija uit Noord-Macedonië en Sliema uit Malta uitgeschakeld, daarna dus AEK Athene uit Griekenland en al vroeg in de wedstrijd tegen het Slowaakse Ruzomberok werd het 1-0 door een treffer van de Portugese nieuweling én clubtopscorer Goncalo Gregorio.

Na een 1-0 ruststand leek er nog steeds geen vuiltje aan de lucht voor de Armeniërs, toen halverwege de tweede helft opeens de stroom uitviel in het stadion waarnaar Noah had moeten uitwijken voor de play-offs. Voor scheidsrechter Joey Kooij waren de lampjes van de telefoons in het stadion onvoldoende om de beide doelen nog goed te kunnen zien en dus was het afwachten tot de stadionlampen weer ontbrand konden worden na de stroomstoring.

Uitschakeling

Juist de uitclub leek na de onderbreking van een halfuur nog flink van de leg en moest een strafschop toelaten in de 79e minuut. Die werd benut door Gor Manvelyan. In de tweede minuut van de extra tijd werd het ook nog 3-0 door invaller Matheus Aias uit Brazilië. Daarmee ging het licht definitief uit voor de Slowaken, die komende week in eigen huis aan een schier-onmogelijke opdracht beginnen om een tweede Europese uitschakeling in korte tijd te voorkomen na het eerdere verlies tegen Trabzonspor in de voorfase van de UEFA Europa League (UEL). Noah staat op de drempel van de groepsfase en daarmee nog eens zes Europese avonturen.