Argentinië verslaat Chili en stelt kwartfinaleplaats veilig in Copa América

Argentinië is de eerste ploeg die zich heeft geplaats voor de kwartfinales van de Copa AméricaAFP
Argentinië is de eerste ploeg die zich heeft geplaats voor de kwartfinales van de Copa América. Door een late treffer van Lautaro Martínez won het dinsdag met 1-0 van Chili in Groep A.

De titelverdediger moest tot de 88e minuut wachten op de winnende treffer. Giovani Lo Celso's schot werd gered door Claudio Bravo van Chili na een hoekschop van Lionel Messi, maar Martínez stond klaar om de rebound binnen te schieten. Het doelpunt bleef staan ondanks een lange VAR-controle voor buitenspel.

Argentinië staat na twee wedstrijden bovenaan met zes punten, Canada staat tweede met drie punten na de 1-0 overwinning op Peru eerder die dinsdag. Chili en Peru hebben elk één punt.

"Deze wedstrijden zijn altijd zo, we moeten op dezelfde manier doorgaan, de wedstrijden op deze manier behandelen, want ze zullen allemaal ingewikkeld zijn", vertelde Martínez aan TyC Sports. "Alles was krap, ze zetten soms linies van vijf op, maar we zijn blij dat we uiteindelijk de drie punten hebben gepakt, dat is waar we mee wilden beginnen."

Chili

Het verlies verlengde Chili's winstloze reeks tegen Argentinië in de Copa América tot 30 wedstrijden. Chili won de Copa twee keer, maar versloeg Argentinië nog nooit in reguliere speeltijd op het toernooi. In de finale van de edities van 2015 en 2016 werden ze verslagen met strafschoppen. De teams ontliepen elkaar niet veel in een voorzichtige openingsfase in het MetLife Stadium, maar toen Argentinië eenmaal op gang kwam, werd het al snel een eenzijdige wedstrijd.

De spelersbeoordelingen van Flashscore
De spelersbeoordelingen van FlashscoreFlashsha.re

Julian Alvarez en Nicolas Gonzalez testten doelman Bravo met zwakke pogingen, terwijl Rodrigo de Paul een zwabberbal met zijn rechtervoet net over de lat stuurde. Aanvoerder Messi, die een rol speelde in beide Argentijnse doelpunten in de openingszege op Canada, was weer op zijn best en opende bijna de score in de 36e minuut met een krachtige lage schuiver die de paal raakte.

Argentinië bleef druk zetten in de tweede helft en Alexis Mac Allister kon een afgemeten vrije trap van Messi niet verzilveren. Rodrigo Echeverria tekende in de 72e minuut pas voor het eerste Chileense schot van de wedstrijd, een krachtig schot van afstand die werd tegengehouden door Emiliano Martinez. De Argentijnse doelman, die meer dan een uur lang nauwelijks iets te doen had, moest in de daaropvolgende minuten nog twee keer in actie komen, toen hij pogingen van Echeverria en Marcelino Nunez tegenhield.

Slotfase

Net toen het erop leek dat de vijftienvoudig Copa América-winnaar niet meer tot scoren zou komen, zorgde het doelpunt van invaller Martínez voor de overwinning en een plek bij de beste twee in de groep. De titelverdediger had in de blessuretijd ook nog de kans om de wedstrijd te beslissen met een twee-tegen-een doorbraak, maar Martínez schoot van dichtbij recht op Bravo.

"We hebben een moeilijke groep, erg aan elkaar gewaagd, we hadden kansen om te scoren", zei Bravo. "De volgende tegenstander zal net zo moeilijk zijn als de twee die we hebben gehad."

Statistieken van de wedstrijd
Statistieken van de wedstrijdFlashsha.re

In de laatste wedstrijden van de groep op zaterdag speelt Argentinië tegen Peru in Miami, terwijl Chili het opneemt tegen Canada in Orlando.