Argentinië wint in aanloop naar Copa America van mogelijke tegenstander Ecuador

Di Maria viert zijn doelpunt
Di Maria viert zijn doelpuntProfimedia
Terwijl in Europa de geplaatste nationale elftallen zich voorbereiden op het EK, wordt op het Amerikaanse continent uitgekeken naar de Copa America. Argentinië speelde in Chicago een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ecuador en won met 1-0.

Angel Di Maria werd de matchwinner. De vleugelspeler neemt na de Copa America afscheid van de nationale ploeg en maakte vijf minuten voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

“We hebben verdiend gewonnen. We moeten samen hard blijven werken,” aldus Di Maria. “Ecuador is een mogelijke tegenstander tijdens de Copa. Het wordt een zwaar toernooi. Vandaag hebben we het goed gedaan en laten zien wat we kunnen.”

Argentinië - Ecuador
Argentinië - EcuadorFlashscore

Argentinië speelt vrijdag nog een oefenwedstrijd tegen Guatemala. Op 20 juni beginnen ze met het verdedigen van hun Copa America-titel tijdens de wedstrijd tegen Canada. Chili en Peru zijn de andere tegenstanders in de poulefase.

Ecuador speelt nog twee oefenwedstrijden in aanloop naar het toernooi (Bolivia en Honduras). Op 22 juni begint hun Copa-avontuur met de wedstrijd tegen Venezuela. Jamaica en Mexico completeren de poule.

De Copa America is van 20 juni tot en met 14 juli.