Brazilië weet in openingswedstrijd van Copa América niet te winnen van Costa Rica

Raphinha klaagt bij de officials
Raphinha klaagt bij de officialsAFP
De verliezend finalist van 2021 en negenvoudig Copa America-kampioen Brazilië werd op een doelpuntloos gelijkspel gehouden door de op één na laagst geklasseerde ploeg op het toernooi: Costa Rica. Ondanks een dominante wedstrijd en veel kansen, kon de ploeg van Dorival Junior het net niet vinden en begon het toernooi met een gelijkspel.

Na één verloren en tien gewonnen wedstrijden in hun onderlinge interlandhistorie, kwam Brazilië al na zeven minuten dicht bij de openingstreffer in Los Angeles toen Raphinha de Costa Ricaanse keeper Patrick Sequeira tot een knappe redding dwong. Rodrygo schoot een volgende poging slechts millimeters naast de paal.

Raphinha werd naarmate de wedstrijd vorderde opnieuw bedwongen door Sequeira - met Costa Rica nog steeds op zoek naar hun eerste schot op doel - terwijl het een zekerheid leek dat Brazilië vroeg of laat de ban zou breken.

Het leek erop dat het doelpunt op slag van het half uur zou vallen, maar de VAR kwam Costa Rica te hulp toen de treffer van Marquinhos werd afgekeurd wegens buitenspel, nadat de herhalingen bevestigden dat Rodrygo net iets voorbij de schouder van de laatste verdediger was gekomen.

Net als in de eerste 45 minuten domineerde Brazilië ook na rust. Kort na het uur testte Lucas Paqueta, maestro op het middenveld van West Ham United, Sequeira met een donderslag van afstand.

Omdat het spel nog steeds doelpuntloos was en Brazilië geen tijd meer had om een verdiende doorbraak te forceren, riep Dorival Junior wonderkid Endrick en Savio van de reservebank voor de laatste twintig minuten van de wedstrijd.

Maar ondanks het feit dat Brazilië grote delen van de wedstrijd domineerde, met 18 schoten op doel tegenover drie van Costa Rica, moest het genoegen nemen met een jammerlijk gelijkspel in aanloop naar de wedstrijd tegen Paraguay, dat eerder op de avond met 2-1 werd verslagen door Colombia.

Wedstrijd statistieken
Wedstrijd statistiekenFlashscore

Costa Rica heeft al 84 jaar geen overwinning meer behaald op Brazilië, maar Costa Rica mag van geluk spreken dat het een punt heeft overgehouden aan de wedstrijd in Californië. De ploeg zal het vrijdag in Glendale met hernieuwd vertrouwen gaan opnemen tegen Colombia.