Colombia stopt in opener comeback van Paraguay af en boekt zege in Copa América

Jefferson Lerma van Colombia viert feest na het scoren van het tweede doelpunt
Jefferson Lerma van Colombia viert feest na het scoren van het tweede doelpuntAFP
Colombia heeft het Copa América-toernooi in Houston, Texas afgetrapt met een 2-1 overwinning op Paraguay. Dit betekende een negende overwinning op rij voor het land, dat nu al meer dan twee jaar ongeslagen is.

Colombia kwam in uitzonderlijke vorm naar de openingswedstrijd in deze groep, met 18 overwinningen in de laatste 23 wedstrijden. De Colombianen begonnen stertk dankzij een energieke press die vaak balbezit opleverde op de helft van Paraguay. Richard Rios schoot van afstand, maar zijn inzet ging centimeters naast.

Paraguay liet zich echter niet uit het veld slaan op jacht naar de eerste overwinning in zes ontmoetingen. Zo schoot Julio Enciso een vrije trap op doel. Vanaf dat moment was het echter Colombia dat voor rust twee keer scoorde dankzij twee schitterende assists van James Rodriguez. De eerste treffer kwam tot stand nadat de middenvelder van Sao Paulo de bal het strafschopgebied in bracht, waarna Daniel Munoz de bal binnen kon koppen.

In de 42e minuut knikte zijn ploeggenoot van Crystal Palace, Jefferson Lerma, de bal binnen na een vrije trap van Rodriguez.

De Paraguay-bondscoach Daniel Garnero kan blij zijn met de verbetering van zijn ploeg in de tweede helft, maar ondanks een betere inzet en meer energie ontbrak de het aan gevaar en de Colombiaanse verdediging stopte elke aanval van de tegenstander.

Aan de andere kant schoot Luis Diaz een met een hard schot net over de lat. De frustraties van Paraguay namen toe naarmate de tweede helft vorderde. De spelers namen hun toevlucht tot schoten van afstand en gelukkig voor de mannen van Garnero was  de Colombiaanse even onoplettend. Dat was alles wat nodig was, want uit een voorzet van Ramon Sosa schoof Enciso de bal binnen.

Wedstrijd statistieken
Wedstrijd statistiekenFlashscore

Toch werd de comeback niet compleet voor Paraguay en Colombia won comfortabel en zag nog een penalty worden geschrapt door de VAR.

Colombia heeft zo een een perfecte start in hun jacht op de tweede Copa América-triomf ooit, terwijl de dingen er niet makkelijker op worden voor Paraguay met Brazilië als volgende tegenstander. Colombia speelt in de volgende wedstrijd tegen Costa Rica.