Costa Rica verslaat Paraguay maar heeft aan vier punten niet genoeg om door te gaan

De spelers van Costa Rica vieren de 1-0
De spelers van Costa Rica vieren de 1-0AFP
Costa Rica versloeg Paraguay met 2-1 in hun laatste wedstrijd in Groep D van de Copa America op dinsdag, maar slaagde er niet in om door te gaan naar de kwartfinales nadat het als derde eindigde na het 1-1 gelijkspel van Brazilië met Colombia. Colombia werd groepswinnaar met zeven punten terwijl Brazilië ook als tweede doorging met vijf punten. Costa Rica keerde huiswaarts met vier punten terwijl Paraguay na drie nederlagen de groep verliet.

Costa Rica had een overwinning van Colombia op Brazilië en een groot verschil in doelpunten nodig om zich te kwalificeren en ze verspilden weinig tijd om op het scorebord te komen toen aanvoerder Francisco Calvo en Josimar Alcocer er binnen zeven minuten 2-0 van maakten. Calvo kopte in de derde minuut raak vanaf de rand van het zestienmetergebied, terwijl de 19-jarige Alcocer verschillende spelers passeerde voordat hij van ver buiten het strafschopgebied de keeper versloeg.

Statistieken Costa Rica - Paraguay
Statistieken Costa Rica - ParaguayFlashscore

Maar Costa Rica's hoop op kwalificatie vervloog 10 minuten in de tweede helft toen Mathias Villasanti het strafschopgebied in dribbelde en Ramon Sosa in stelling bracht, die de bal in de bovenhoek knalde voor zijn eerste doelpunt voor Paraguay. Costa Rica liet de overwinning bijna nog door de vingers glippen uit een corner in de blessuretijd, maar doelman Patrick Sequeira redde met een vingertop om Paraguay de gelijkmaker te ontzeggen.