Ecuador houdt Mexico op gelijkspel en boekt afspraak met Argentinië in kwartfinale

Gimenez baalt tijdens het 0-0-gelijkspel
Gimenez baalt tijdens het 0-0-gelijkspelProfimedia
Ecuador heeft ten koste van Mexico de kwartfinales van de Copa America bereikt. In de laatste groepswedstrijd in Groep B speelden de twee landen met 0-0 gelijk tegen elkaar. Dat was voor de Ecuadorianen genoeg om Mexico op doelsaldo voor te blijven.

Ecuador eindigde door het gelijkspel als tweede in de groep achter Venezuela, dat ook de laatste groepswedstrijd wist te winnen (3-0 tegen Jamaica) en met negen punten uit drie wedstrijden de groepsfase afsloot.

Voor Mexico, waar Santiago Gimenez tegen Ecuador 90 minuten lang in de spits stond, zit de Copa erop. Na een overwinning op Jamaica en een nederlaag tegen Venezuela hadden de Mexicanen een overwinning op Ecuador nodig.

Mexico probeerde in het laatste kwartier van de wedstrijd met een slotoffensief nog iets te forceren en onder anderen Gimenez, die de paal raakte, kreeg een mogelijkheid om de score te openen.

In de absolute slotfase gaf scheidsrechter Mario Escobar een penalty aan Mexico, dat in Glendale, Arizona werd gesteund door tienduizenden fans. De VAR gooide roet in het Mexicaanse eten en liet Escobar naar het scherm komen.

Escobar kwam terug op zijn beslissing nadat hij zag dat de bal werd gespeeld bij de tackle van Felix Torres op Guillermo Martinez.

De beoordelingen van Flashscore
De beoordelingen van FlashscoreFlashscore

9 uit 3

Venezuela, dat voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jamaica al zeker was van plaatsing voor de laatste acht, voltooide een perfecte groepsfase met een derde overwinning.

Doelpunten na rust van Eduard Bello, Salomon Rondon en Eric Ramirez zorgden voor een comfortabele 3-0-zege.

Venezuela neemt het in de kwartfinale op tegen de nummer twee van Groep A, Canada. Voor Ecuador wacht het loodzware treffen met titelhouder en wereldkampioen Argentinië, dat eerste werd in Groep A.