Real Madrid-talent Endrick baart opzien tegen Uruguay met 2 passes in 120 minuten

Endrick maakte geen indruk op Copa América.
Endrick maakte geen indruk op Copa América.Profimedia
De 17-jarige Braziliaan Endrick stond in de kwartfinale van de Copa América tussen Brazilië en Uruguay voor het eerst dit toernooi in de basis, maar wist geen indruk te maken. In tegenstelling: Endrick baarde opzien in negatief opzicht met een stel bizarre statistieken.

In de kwartfinale tegen Uruguay waren de statistieken van Endrick, die eerder 39 minuten had gespeeld op de Copa América, beschamend. In de eerste 90 minuten gaf hij slechts één pass die aankwam bij een teamgenoot: de aftrap van de wedstrijd. De rest van de wedstrijd was de Braziliaan afwezig in het spel van Brazilië en gaf het supertalent, dat per 21 juli officieel speler van Real Madrid is na zijn transfer van €47,5 miljoen van Palmeiras, nog één pass die officieel aankwam, maar over de achterlijn ging voor een doeltrap. Drie passes van Endrick vonden geen medespeler.

Endrick had wel een schot op doel in de tweede helft. De 17-jarige aanvaller pikte een bal op zo'n 25 meter afstand op, draaide zich naar het doel en schoot. De Uruguayaanse doelman Sergio Rochet (ex-AZ) had geen moeite om het schot tegen te houden.

Na 120 minuten eindigde de wedstrijd in 0-0, dus werd de strafschoppenserie uitgeschreven. Endrick was niet bij de doelpuntenmakers voor Brazilië, dat kwalificatie voor de halve finales misliep nadat Militao en Douglas Luiz de strafschoppen misten.