Slordig Uruguay scoort laat en verslaat Panama zonder overtuiging in Copa-opener

Maximiliano Araujo viert feest na het eerste doelpunt van Uruguay
Maximiliano Araujo viert feest na het eerste doelpunt van UruguayProfimedia
Een late opleving bracht Uruguay met 3-1 langs Panama in hun openingswedstrijd van de Copa América 2024. De overwinning was welkom en Uruguay weet waarin het zich moet verbeteren naarmate het toernooi vordert, gezien de vele gemiste kansen in het Hard Rock Stadium.

Op een hete en vochtige avond in Miami leek Uruguay al vroeg dominant en hun voortdurende dreiging dwong Panama om een defensieve houding aan te nemen. Gezien de scherpte van de mannen van bondscoach Marcelo Bielsa in de beginfase, was het geen verrassing dat Uruguay in de 15e minuut de score opende. Maximiliano Araujo vond kreeg ruimte aan de rand van het strafschopgebied en schoot onhoudbaar langs Orlando Mosquera om zo de 15-voudig Copa America-kampioen een vroege voorsprong te geven.

Uruguay nam geen gas terug en bleef de wedstrijd controleren, maar ondanks het feit dat ze vaak Darwin Nunez zochten, kon de Liverpool-spits in de eerste 45 minuten het net niet vinden. Panama slaagde er niet in om met vertrouwen voorbij de middenlijn te komen en Uruguay had twee grote kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar door gebrek aan precisie moest het genoegen nemen met een 1-0 voorsprong bij de rust.

Wedstrijdstatistieken
WedstrijdstatistiekenFlashscore

Panama begon uitstekend aan de tweede helft en creëerde twee scoringskansen. José Fajardo en Puma waren dicht bij een treffer. Uruguay reageerde niet en zelfs de wissels van Nicolas De La Cruz en Sebastian Caceres konden de spelers van Bielsa niet aanwakkeren. Federico Valverde testte Mosquera met een afstandschot in de 66e minuut, maar dat was hun eerste kans sinds de rust.

De laatste 20 minuten werden uiterst interessant. Uruguay verdubbelde de voorsprong in de slotfase, toen Nunez uit een rebound een volley van dichtbij binnenkopte na 85 minuten en kort daarna was het Mataas Viaa die een voorzet van De La Cruz binnenkopte.

Darwin Nunez in actie
Darwin Nunez in actieProfimedia

Panama was echter niet van plan Miami met lege handen te verlaten en Michael Amir Murillo maakte er in de slotfase nog 3-1 van. Het eindresultaat was positief voor Uruguay, maar het was een moeizame overwinning. De ploeg zal donderdag tegen Bolivia proberen een plaats in de knock-outfase dichterbij te brengen, terwijl Panama het op dezelfde dag opneemt tegen de VS in een onderlinge wedstrijd tussen twee CONCACAF-teams.