Tien man van Colombia houden stand tegen Uruguay en bereiken Copa-finale

Jefferson Lerma viert zijn doelpunt
Jefferson Lerma viert zijn doelpuntAFP
Colombia heeft de finale van de Copa America bereikt. Het kwam tegen Uruguay in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Jefferson Lerma, speelde de gehele tweede helft met tien man, maar wist de voorsprong vast te houden. Colombia is nu 28 wedstrijden ongeslagen.

Colombia versloeg in de kwartfinale Panama met 5-0 en het nam het goede gevoel mee in de halve finale. Via rechtsback Daniel Munoz kreeg het een goede kopkans.

Via Darwin Nunez werd Uruguay gevaarlijk, maar de Liverpool-spits miste tot twee keer toe vanaf de rand van het zestienmetergebied.

Zes minuten voor rust kopte Lerma een hoekschop van James Rodriguez binnen en maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Munoz kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart nadat hij een elleboogstoot uitdeelde aan Manuel Ugarte.

Numerieke voordeel

Uruguay wilde profiteren van het numerieke voordeel, maar kwam nauwelijks tot uitgespeeld kansen. Sterker nog, via Jhon Cordoba was Colombia dicht bij een verdubbeling van de score.

Halverwege de tweede helft bracht de Uruguayaanse bondscoach Marcelo Bielsa met Luis Suarez zijn joker in het veld. Koud in het veld raakte de spits van Inter Miami de paal.

Colombia hield stand nadat Giorgian de Arrascaeta nog de beste kans voor Uruguay over het doel school.

Aanstaande zondag is de finale en dan neemt Colombia het op tegen titelverdediger Argentinië.

Voor Uruguay rest slechts het gevecht om de derde plaats met Canada.