Estudiantes wint zijn eerste Copa Argentina met zege op Defensa y Justicia

Estudiantes won de Copa Argentina op ongekende wijze
Estudiantes won de Copa Argentina op ongekende wijzeDivulgação/Estudiantes
Estudiantes is de kampioen van de Copa Argentina van 2023. De trofee kwam er door een 1-0 overwinning in de finale tegen Defensa y Justicia in de nacht van woensdag op donderdag in het Estadio Ciudad de Lanús te Lanús. De titel garandeert de ploeg uit La Plata een plaats in de Copa Libertadores voor volgend jaar, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League.

De prestatie van Estudiantes is ongekend. De Copa Argentina werd heringevoerd in het seizoen 2011/12, nadat het toernooi één keer eerder was gehouden in 1969 en Boca Juniors is de recordkampioen met vier trofeeën. Het was de eerste Copa Argentina voor Estudiantes.

Het winnende doelpunt kwam aan het begin van de tweede helft, in de negende minuut. Na goed spel van Leonardo Godoy op rechts, kreeg Guido Carrillo de bal in het strafschopgebied en schoot binnen.

In de slotfase werd ook nog een speler van beide kanten uit het veld gestuurd voor een tweede gele kaart. Alexis Soto van Defensa y Justicia werd in de 85e minuut van het veld gestuurd. Pablo Piatti kreeg in de vijfde minuut van de blessuretijd de rode kaart.