Athletic de Bilbao wint 24e Copa del Rey na spannende finale en penaltyreeks

Athletic wist voor de 24e keer de beker te winnen
Athletic wist voor de 24e keer de beker te winnenProfimedia
Athletic de Bilbao heeft voor de 24e keer in haar geschiedenis de Copa del Rey gewonnen. De finale in Sevilla werd na penalty’s gewonnen van Real Mallorca. De beker is de eerste prijs in 40 jaar voor de Basken.

Athletic verloor sinds 1984 zes bekerfinales en verloor in 2012 de eindstrijd van de Europa League tegen Atletico Madrid.

De 23-jarige doelman van de club, Julen Agirrezabala, was met een aantal geweldige reddingen zeer belangrijk voor zijn ploeg en redde tijdens de penaltyserie ook een strafschop van Manu Morlanes. Nemanja Radonjic schoot zijn poging over.

Athletic bleef foutloos vanaf de stip, door alle vier hun penalty’s te benutten.

Bilbao - Mallorca
Bilbao - MallorcaFlashshare

De verlenging eindigde met een 1-1 stand. Dani Rodriguez had Mallorca in de 21e minuut op voorsprong gezet. Athletic had het meeste van de bal en kwam in de 50e minuut via Ohian Sanchet op gelijke hoogte.

Via onder anderen man of the match Nico Williams kreeg Athletic de kans om de wedstrijd te beslissen, maar het vizier stond niet op scherp. Mallorca kon standhouden en zelf op de counter loeren, maar moest het in de penaltyreeks toch afleggen.