Bekersensatie in Spanje: Unionistas schakelt Villarreal uit na spannende penaltyreeks

Voormalig FC Groningen-speler Sörloth in actie voor Villarreal
Voormalig FC Groningen-speler Sörloth in actie voor Villarreal Villarreal CF
Unionistas heeft in eigen huis Villarreal uitgeschakeld in de vierde ronde van de Copa del Rey. Na een 1-1 stand na 90 minuten en een doelpuntloze verlenging moesten strafschoppen de beslissing brengen. De thuisploeg komt uit op het derde niveau in Spanje – de Primera Federación. Daarin staat het team 13e. In de vorige ronde werd ook al een verrassing genoteerd met een 2-0 zege op Gijon, dat in LaLiga2 speelt. Villarreal staat 13e in LaLiga en speelde dit seizoen Europees.

Het stond lange tijd 0-0 in Salamanca, wat in het westen van Spanje ligt. Unionistas deed weinig onder voor de profs uit LaLiga. Beide ploegen kwamen tot ongeveer hetzelfde aantal doelpogingen, al moest de keeper van de gastheren - Ivan Martinez – net wat vaker in actie komen. Ilias Akhomach scoorde uiteindelijk acht minuten voor tijd de 0-1, maar een paar minuten later ging de bal op de stip voor de thuisploeg en Alfred Planas faalde niet, tot vreugde van een met 5700 toeschouwers uitverkocht stadion.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Aangezien er in de verlenging niet gescoord werd moesten strafschoppen de beslissing brengen. Uitgerekend Planas miste nu wel voor Unionistas, nadat Alberto Moreno – voormalig Liverpool – ook niet wist te verzilveren voor de bezoekers. Na tien strafschoppen was de stand 4-4 en was het wachten op wie het eerst zou missen in het Reina Sofia Stadion. Dat waren de profs uit Villarreal. Uitgerekende de 32-jarige vedette Kiko miste de achtste strafschop.