Nacional-speler Izquierdo zakt in elkaar op het veld, is in stabiele toestand

Izquierdo wordt behandeld op het veld
Izquierdo wordt behandeld op het veldNELSON ALMEIDA / AFP
Nacional-verdediger Juan Izquierdo is in elkaar gezakt op het veld en werd naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een onregelmatige hartslag had gekregen tijdens de return van de Copa Libertadores ronde van 16 tegen Sao Paulo in het Morumbi stadion in Brazilië op donderdag.

Izquierdo had Sebastian Coates vervangen voor de Uruguayaanse club in de rust, maar viel buiten bewustzijn op de grond in de 84e minuut zonder enig contact met een andere speler. Spelers van beide partijen riepen onmiddellijk medische hulp in. De 27-jarige, nog steeds bewusteloos, werd onder applaus van de fans in een ambulance van het veld gehaald.

“Juan Izquierdo kreeg een hartritmestoornis tijdens de wedstrijd tegen Sao Paulo,” postte Nacional op social media platform X. “Hij wordt behandeld op de Intensive Care Unit van het Albert Einstein Ziekenhuis. Hij is momenteel in stabiele toestand en blijft onder observatie.”

Sao Paulo wenste Izquierdo een spoedig herstel in een bericht op X. De wedstrijd werd uitgespeeld zonder verdere doelpunten, waardoor Sao Paulo met 2-0 won en, na een doelpuntloos gelijkspel in de eerste wedstrijd, doorging naar een Braziliaanse kwartfinale tegen Botafogo.