AS Roma ontsnapt in bekertoernooi tegen Cremonese

Alessandro Tuia van Cremonese en Romelu Lukaku van AS Roma in actie
Alessandro Tuia van Cremonese en Romelu Lukaku van AS Roma in actieANP
AS Roma heeft een smadelijke nederlaag in de achtste finales van de strijd om de Coppa Italia kunnen voorkomen. De ploeg van coach José Mourinho, de eerstvolgende tegenstander van Feyenoord in de Europa League, versloeg het een niveau lager uitkomende Cremonese met 2-1.

Lang leek er een stunt aan te komen van de nummer 5 van de Serie B. Kort voor rust had Frank Tsadjout Cremonese op voorsprong gezet. De Italiaan met Kameroense roots was sneller bij de bal dan Roma-verdediger Bryan Cristante en passeerde van dichtbij doelman Mile Svilar.

Pas in de 77e minuut rondde Romelu Lukaku een combinatie met Sardar Azmoun af met de gelijkmaker: 1-1. Acht minuten later besliste de na rust ingevallen Paulo Dybala het duel door een strafschop te benutten. Rick Karsdorp speelde tot de 74e minuut mee bij Roma.

Voor AS Roma wacht in de kwartfinales een duel met stadgenoot Lazio.