Gepromoveerd Como verliest in eerste ronde Coppa Italia van Serie B-ploeg Sampdoria

Sampdoria kan opgelucht ademhalen
Sampdoria kan opgelucht ademhalenProfimedia
Het is Como niet gelukt om hun promotie naar de Serie A te vervolgen met een overwinning in de Coppa Italia. Het team van trainer Cesc Fabregas miste tweemaal in de penaltyserie tegen Sampdoria, dat doorgaat in de Italiaanse beker.

Beide teams scoorden in de reguliere speeltijd éénmaal. Verdediger Nikolas Ioannou uit Cyprus scoorde na 37 minuten de 1-0 voor de thuisploeg uit Genoa, dat dit seizoen uitkomt in de Serie B. Vlak voor rust kon Patrick Cutrone simpel de gelijkmaker scoren uit een voorzet van Gabriel Strefezza.

In de 82e minuut viel Melle Meulensteen in bij Sampdoria. Hij speelde lange tijd voor RKC Waalwijk en tussen 2022 en 2024 voor Vitesse. Hij was de enige speler van Sampdoria die een penalty miste. Dat bleef zonder gevolgen omdat bij Como Simone Verdi en Matthias Braunoder hun elfmeterpoging niet verzilverden.