Van de Donk en Egurrola kloppen Martens en Groenen in finale Coupe de France

Winst voor Lyon
Winst voor LyonProfimedia
De Nederlandse voetbalsters Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola hebben met Olympique Lyon de Franse beker gewonnen. Lyon versloeg Paris Saint-Germain in de finale in Orléans met 2-1. Bij PSG, dat de Coupe de France vorig jaar won, had Jackie Groenen een basisplaats. De middenveldster van Oranje moest kort na rust plaatsmaken voor Lieke Martens.[

Alle doelpunten vielen in de eerste 35 minuten. De Noorse spits Ada Hegerberg scoorde in de 12e en 23e minuut voor Lyon, beide keren na voorbereidend werk van Van de Donk. De Zwitserse Ramona Bachmann deed in de 35e minuut uit een strafschop iets terug namens PSG. Verder kwamen de voetbalsters uit Parijs niet, ook niet met aanvalster Martens in de ploeg.

Lyon moest de laatste minuten in ondertal uitspelen, nadat Egurrola met haar tweede gele kaart van het veld was gestuurd. Met tien vrouwen hield Lyon echter stand en haalde voor de tiende keer de Coupe de France binnen.

In de Franse competitie heeft Olympique Lyon met nog twee wedstrijden te gaan 3 punten voorsprong op PSG. De titelkandidaten treffen elkaar volgende week zondag in Parijs.