Bayern München door Saarbrücken uitgeschakeld in beker; blessure De Ligt

Matthijs de Ligt viel halverwege de eerste helft uit en zag zijn ploeg worden uitgeschakeldProfimedia
1. FC Saarbrücken uit de 3. Liga heeft topclub Bayern München op sensationele wijze uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi. De nummer 15 van het derde niveau in Duitsland was in eigen huis door een treffer in de extra tijd met 2-1 te sterk voor de landskampioen.

Bayern begon nog wel goed aan het bekerduel. Thomas Müller opende in de 16e minuut de score voor Bayern, dat vorig seizoen in de kwartfinales werd uitgeschakeld door SC Freiburg. In de extra tijd van de eerste helft maakte Patrick Sontheimer gelijk voor Saarbrücken.

De thuisploeg hield in de tweede helft de aanval van Bayern tegen en stuurde aan op een verlenging. In een tegenaanval in de blessuretijd zorgde Marcel Gaus voor een gigantische stunt door de 2-1 voor Saarbrücken binnen te tikken.

Bayern-trainer Thomas Tuchel moest in de 25e minuut Matthijs de Ligt naar de kant halen. De verdediger liep een blessure op en werd gewisseld. Voor hem kwam Konrad Laimer in de ploeg.

De Ligt miste dit seizoen al meerdere wedstrijden van Bayern. Hij stond vanwege een knieblessure bijna een maand aan de kant en miste ook de interlands van het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Griekenland.

Bayern München speelt zaterdag de topper in de Bundesliga bij Borussia Dortmund.