Borussia Dortmund klopt Hoffenheim in DFB Pokal

Marco Reus maakte het enige doelpunt voor Borussia Dortmund
Marco Reus maakte het enige doelpunt voor Borussia DortmundAFP
Borussia Dortmund heeft de derde ronde van het Duitse bekertoernooi bereikt. De club uit Dortmund won met 1-0 van Hoffenheim, eveneens een club uit de Bundesliga. Marco Reus maakte vlak voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bij Hoffenheim speelde Wout Weghorst de hele wedstrijd. Donyell Malen kwam bij Dortmund in de tweede helft in het veld. Ozan Kabak van Hoffenheim kreeg in de slotfase na een overtreding op Malen nog zijn tweede gele kaart.

Bundesligaclub SC Freiburg werd uitgeschakeld door Paderborn. In eigen huis verloor Freiburg met 3-1 van de nummer 12 van de tweede Bundesliga.

Bayer Leverkusen, koploper in de Duitse competitie, had de nodige moeite om van SV Sandhausen te winnen. Door late treffers van Adam Hlozek en Amine Adli (2x) won Leverkusen met 5-2 nadat Sandhausen na de rust twee keer was teruggekomen van een achterstand.