Eintracht Frankfurt klopt Stuttgart en neemt het in bekerfinale op tegen Leipzig

Spelers van Eintracht Frankfurt vieren de 2-1
Spelers van Eintracht Frankfurt vieren de 2-1ANP
Eintracht Frankfurt neemt het op tegen RB Leipzig in de finale van het Duitse bekertoernooi. De ploeg van coach Oliver Glasner won met 3-2 bij VfB Stuttgart en kan zich gaan opmaken voor de bekerfinale op 3 juni in Berlijn.

Stuttgart, dat strijdt tegen degradatie uit de Bundesliga, kwam in eigen huis op voorsprong. Na terugleggen van Josha Vagnoman vanaf rechts schoot Tiago Tomás de openingstreffer binnen. Stuttgart verzuimde daarna kansen via Tomás en Silas Katompa Mvumpa te benutten.

Tien man

Frankfurt sloeg vlak na de rust tweemaal in korte tijd toe. Eerst maakte Evan N'Dicka gelijk en drie minuten later schoot Daichi Kamada de bezoekers op voorsprong. Bij een counter van Frankfurt haalde doelman Fabian Bredlow Randal Kolo Muani neer. Die benutte zelf de strafschop. Invaller Enzo Millot bracht de spanning nog terug met de 3-2. Stuttgart moest de slotfase uitspelen met tien man na de tweede gele kaart voor Borna Sosa. De scheidsrechter zag in een vermeende handsbal diep in blessuretijd geen strafschop voor de thuisploeg.

Leipzig had zich een dag eerder voor de finale van de DFB Pokal geplaatst door bij SC Freiburg met 5-1 uit te halen. Leipzig is ook de bekerhouder. Vorig jaar versloeg de club Freiburg in de finale.