SC Freiburg zorgt voor enorme stunt en schakelt Bayern München uit in kwartfinale

Nicolas Hoefler van SC Freiburg viert zijn doelpunt tegen Bayern München
Nicolas Hoefler van SC Freiburg viert zijn doelpunt tegen Bayern MünchenANP
SC Freiburg heeft Bayern München uit de halve finale van de Duitse bekerstrijd gehouden. De club met de Nederlandse doelman Mark Flekken won in de kwartfinale bij de landskampioen, 1-2. De beslissing viel in blessuretijd. Lucas Höler benutte een strafschop, toegekend na hands van de ingevallen Jamal Musiala.

Na een minuut of 20 zette Dayot Upamecano Bayern op voorsprong. De Franse verdediger kopte raak na een hoekschop van Joshua Kimmich.

Heel veel tijd had Freiburg niet nodig om gelijk te komen. Nicolas Höfler scoorde met een fraai schot van afstand, waar hij de gelegenheid voor kreeg na onzorgvuldig uitverdedigen van de thuisclub.

De Ligt

Flekken stond enigszins verrassend in het doel bij Freiburg. De Nederlandse international is weliswaar normaal gesproken altijd de eerste keus, maar in de voorgaande bekerrondes kreeg jeugdkeeper Noah Atubolu de kans om ervaring op te doen.

Bij Bayern speelde Matthijs de Ligt van het begin. Daley Blind en Ryan Gravenberch kregen geen speelminuten van de nieuwe trainer Thomas Tuchel.

Eerder op de avond plaatste Eintracht Frankfurt zich voor de halve finales door 1. FC Union Berlin te verslaan (2-0). Woensdag volgen nog de duels 1. FC Nürnberg - VfB Stuttgart en Leipzig - Borussia Dortmund.