Vincent Kompany begint bij Bayern met 4-0 zege in beker, Hoffenheim ontsnapt

Thomas Müller had een belangrijk aandeel in de overwinning
Thomas Müller had een belangrijk aandeel in de overwinningAFP
Vincent Kompany heeft zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Bayern München winnend afgesloten. In de eerste ronde van de Duitse beker zag de van Burnley gekomen Belg zijn ploeg met 4-0 zegevieren op bezoek bij het op het tweede niveau uitkomende Ulm.

De 34-jarige routinier Thomas Müller had met twee goals in het eerste kwartier een belangrijk aandeel in de overwinning van Bayern München. In de tweede helft maakte de ingevallen Kingsley Coman op aangeven van nieuweling Michael Olise de 3-0. Topschutter Harry Kane en João Palhinha, een andere nieuweling, vielen tegen Ulm eveneens in. Kane bepaalde in blessuretijd met een kopbal de eindstand.

Kompany, opvolger van Thomas Tuchel, had in zijn wedstrijdselectie geen plek voor Leon Goretzka. De middenvelder mag vertrekken.

Eerder op de avond

Eerder op de avond ontsnapten Hoffenheim, Mainz 05 en St. Pauli aan uitschakeling. Hoffenheim won na het nemen van penalty's bij het op het vierde niveau uitkomende Würzburger Kickers. Na negentig minuten was de stand 1-1 en na verlenging 2-2. Mainz en St. Pauli wisten bij respectievelijk Wehen Wiesbaden (1-3) en Hallescher FC (2-3) pas na verlenging het verschil te maken.