Xavi Simons gelijk weer trefzeker voor RB Leipzig in bekerduel tegen Essen

Simons maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd
Simons maakte het laatste doelpunt van de wedstrijdProfimedia
Xavi Simons heeft RB Leipzig met een doelpunt geholpen aan een zege in de eerste ronde van de Duitse beker. De Oranje-international bepaalde op bezoek bij Rot-Weiss Essen de eindstand op 4-1.

In Essen opende een andere Nederlander de score. De in Winschoten geboren Ramien Safi schoot na enkele minuten spelen met rechts binnen. De thuisploeg, die op het derde niveau uitkomt, zag vervolgens Benjamin Sesko en Loïs Openda voor rust en nieuweling Antonio Nusa en Simons na rust orde op zaken stellen.

Begin augustus werd bekend dat Simons door RB Leipzig een tweede seizoen wordt gehuurd van Paris Saint-Germain. Hij staat nog tot 2027 onder contract bij PSG.