Gakpo scoort twee keer bij ruime overwinning van Liverpool op West Ham in League Cup

Gakpo maakte de 4-1 en de 5-1
Gakpo maakte de 4-1 en de 5-1Profimedia/Paul Currie /Shutterstock Editorial
Liverpool heeft de volgende ronde bereikt van de EFL League Cup. De ploeg van Arne Slot kwam nog op achterstand nog een eigen doelpunt, maar mede door twee goals van Cody Gakpo, won Liverpool makkelijk met 5-1 van West Ham United.

De Hammers namen een verrassende voorsprong in de 21e minuut toen een foutieve trap van Kostas Tsimikas afketste op Liverpool-verdediger Jarell Quansah, die de bal heel knullig in eigen doel werkte.

Slot had negen wijzigingen aangebracht ten opzichte van de overwinning op Bournemouth van zaterdag. De Italiaanse aanvaller Federico Chiesa startte voor het eerst sinds zijn overstap van Juventus. Jota maakte vier minuten na de 0-1 de gelijkmaker. De Portugese aanvaller was West Ham-doelman Lukasz Fabianski te slim af en knikte de voorzet van Chiesa binnen. Jota sloeg opnieuw toe in de 49e minuut, toen hij een pass onttving Curtis Jones en langs Fabianski schoot.

Gakpo

Mohamed Salah kwam van de bank en scoorde in de 74e minuut met een simpele uithaal. Tot overmaat van ramp kreeg Edson Alvarez in de 76e minuut een tweede gele kaart en werd van het veld gestuurd nadat hij Salah onderuit had gehaald. Als klap op de vuurpijl voor Lopetegui sloeg Gakpo twee keer toe in de laatste minuten en bepaalde de eindstand op 5-1.