Manchester United maakt zeven doelpunten tegen Barnsley en gaat door in League Cup

United gemakkelijk voorbij Barnsley
United gemakkelijk voorbij BarnsleyReuters / Jason Cairnduff
Marcus Rashford, Alejandro Garnacho en Christian Eriksen scoorden allemaal twee keer toen Manchester United in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Barnsley om zich van een plek te verzekeren in de achtste finales van de League Cup.

United wordt in de vierde ronde vergezeld door PL-collega Brentford, dat Leyton Orient met 3-1 versloeg, en Crystal Palace, dat met 2-1 langs QPR ging. Premier League-ploeg Fulham werd op buitengewone wijze uitgeschakeld door tweedeklasser Preston North End nadat de wedstrijd in 1-1 eindigde. Preston zegevierde met 16-15 in de strafschoppenserie; de langste shoot-out ooit in de competitie.

Droogte

Marcus Rashford maakte dit weekend een einde aan een zes maanden durende doelpuntendroogte toen hij scoorde tegen Southampton in de Premier League en hij had maar 16 minuten nodig om toe te slaan tegen Barnsley. Zijn zijdezachte afwerking maakte de weg vrij voor United om Barnsley te slopen, dat geen partij was voor de ploeg van Erik ten HagAntony voegde daar in de 35e minuut vanaf de strafschopstip de tweede aan toe en Garnacho maakte in de rust van de eerste helft United's derde treffer.

Garnacho schoot vlak na de hervatting zijn tweede treffer binnen uit een pass van Rashford en gaf Rashford het compliment terug toen hij er 5-0 van maakte. Eriksen maakte zijn eerste United-doelpunt sinds meer dan een jaar in de 81e minuut door een voorzet van Bruno Fernandes binnen te tikken. Eriksen schoot vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied de grootste League Cup-zege ooit voor United binnen.

Penalty's

De twee onderste clubs van de Premier League ontmoetten elkaar op Goodison Park en Everton kreeg het nog zwaarder te verduren toen het na een 1-1 gelijkspel op strafschoppen verloor van Southampton. Abdoulaye Doucoure zette Evertonnog  op voorsprong, maar Southampton maakte gelijk via Taylor Harwood-Bellis en de bezoekers wonnen de shoot-out met 6-5. Elf strafschoppen gingen in het net voordat Ashley Young zijn inzet gekeerd zag worden door Alex McCarthy.

Brentford kreeg de schrik van zijn leven toen Brandon Cooper Orient op voorsprong zette, maar Fabio Carvalho maakte op acrobatische wijze gelijk. Mikkel Damsgaard kopte Brentford op voorsprong en Christian Norgaard zorgde voor een plek bij de laatste-16 voor de ploeg van Thomas Frank.

Eddie Nketiah maakte zijn eerste doelpunt voor Crystal Palace en Eberechi Eze maakte de winnende tegen zijn oude club QPR om Palace naar de achtste finales te sturen.

Sheffield Wednesday won met 1-0 bij Blackpool, terwijl Championship-ploeg Stoke City strafschoppen nodig had om langs Fleetwood Town te komen na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd.