Jong Engeland ten koste van Jong Israël naar finale EK onder-21

Anthony Gordon en Morgan Gibbs-White tijdens de halve finale
Anthony Gordon en Morgan Gibbs-White tijdens de halve finaleANP
Jong Engeland staat voor het eerst sinds 2009 weer in de finale van het Europees kampioenschap. Het elftal van bondscoach Lee Carsley was in de halve eindstrijd in Batumi in Georgië met 3-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Israël.

Morgan Gibbs-White zette Engeland kort voor rust op voorsprong. Daarmee maakte de middenvelder zijn gemiste strafschop in de 17e minuut goed. Halverwege de tweede helft verdubbelde Cole Palmer de voorsprong. De treffer leek te worden afgekeurd, maar na het bekijken van de beelden bleek van buitenspel toch geen sprake.

Noni Madueke zat op de reservebank bij Engeland, dat het zaterdag in de finale opneemt tegen Jong Spanje of Jong Oekraïne. De oud-PSV'er verving in de slotfase Gibbs-White. Cameron Archer, een andere invaller, zorgde in de 90e minuut voor de 3-0.

Jong Engeland won het EK twee keer, in 1982 en 1984. In 2009 was Jong Duitsland in de eindstrijd te sterk.