Jong Oranje blijft foutloos na magere zege op Jong Gibraltar dankzij goal Ohio

Noah Ohio heeft zojuist gescoord
Noah Ohio heeft zojuist gescoordANP
De voetballers van Jong Oranje blijven zonder puntenverlies in de kwalificatiereeks voor het EK van 2025. Tegen Jong Gibraltar werd een 1-0-zege behaald. Het uitduel een maand geleden werd nog met 5-0 gewonnen.

In de povere eerste helft was alleen Noah Ohio trefzeker. De spits tikte de bal na 12 minuten van dichtbij binnen. Aanvoerder Dirk Proper was in het vervolg gevaarlijk met een knal van afstand, maar zag zijn poging gekeerd worden door doelman Bradley Avellano.

Na rust liet de ploeg van bondscoach Michael Reiziger opnieuw weinig zien. In de slotfase schoot de ingevallen Ajax-middenvelder Kenneth Taylor in kansrijke positie nog over. Maandag speelt Jong Oranje in en tegen Zweden.

Koploper

Jong Oranje staat met 15 punten uit 5 wedstrijden ruim bovenaan in groep C, gevolgd door Jong Georgië met 10 punten. Het EK wordt in 2025 gehouden in Slowakije.