Jong Spanje tegenstander van Jong Engeland in finale EK onder-21

Maksym Braharu en Ander Barrenetxea in duel tijdens de halve finale op het EK
Maksym Braharu en Ander Barrenetxea in duel tijdens de halve finale op het EKProfimedia
Jong Engeland en Jong Spanje nemen het zaterdag tegen elkaar op in de finale van het Europees kampioenschap. Jong Spanje versloeg woensdagavond in de halve finale in Boekarest in Roemenië Jong Oekraïne met 5-1. Jong Engeland was in de andere halve eindstrijd in Batumi in Georgië met 3-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Israël.

De voetballers van Spanje kwamen nog wel op achterstand tegen Oekraïne. Na goed terugleggen van Mykhaylo Mudryk schoot Artem Bondarenko de 1-0 binnen. Enkele minuten later bracht Abel Ruiz Spanje op gelijke hoogte. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot raak. Spanje ging met voorsprong de rust in. Oihan Sancet zorgde kort daarop met een laag schot voor de tweede Spaanse treffer.

In de tweede helft liep vijfvoudig Europees kampioen Spanje verder uit. Antonio Blanco zorgde met een goed geplaatst schot na een interceptie voor de 3-1. Invaller Aimar Oroz was nog trefzeker en Sergio Gómez bepaalde de eindstand met een schot in de linkerhoek.