LIVE EK O21: Spanje wint van Kroatië dankzij vroege goal, Nederland speelt gelijk

Bijgewerkt
Brobbey scoort de 1-1 tegen Portugal
Brobbey scoort de 1-1 tegen PortugalProfimedia
In Georgië trapt het gastland zaterdag om 18.00 uur af tegen België in de eerste van acht wedstrijden in de tweede speelronde van de groepsfase op het EK onder-21. Gelijktijdig komt ook Nederland in actie tegen Portugal. Ook de ploegen in Groep B spelen hun tweede wedstrijd op het toernooi. Spanje en Kroatië spelen om 20.45 uur.

Programma zaterdag 24 juni

Groep A

Georgië 2–2 België (18.00 uur)

'90+6: Afgelopen. Georgië heeft gestreden voor wat het waard was en beloont zichzelf. Groep A ligt nog helemaal open...

'87: Doelpunt voor Georgië. Ze flikken het! Giorgi Guliashvili kopt in een leeg doel en scoort daarmee de gelijkmaker voor Georgië.

'52: Doelpunt voor Georgië. Georgiy Tsitaishvili streept prachtig van buiten de 16 in de rechterhoek.

'45: De tweede helft is begonnen.

'45+4: Georgië en België gaan rusten na vier minuten blessuretijd, wat eerst drie was, maar Luka Gagnidze werd nog behandeld aan een blessure. België is duidelijk de betere en is er ook in geslaagd dit om te zetten in een comfortabele 2-0 voorsprong.

'39: Doelpunt voor België. De Belgen komen op 2-0. Largie Ramazani miste een minuut geleden nog een grote kans, maar ramt de bal nu wel in het dak van het doel op de voorzet van De Cuyper.

'15: Doelpunt voor België. Maxim De Cuyper kopt zeer knap in de rechterhoek.

Portugal 1–1 Nederland (18.00 uur)

'90+5: Het is gedaan in Tbilisi. Een weinig aantrekkelijke wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel, en dat is een terechte uitslag. Nederland heeft in ieder geval alles nog in eigen hand wanneer het dinsdag tegen Georgië mag aantreden.

'90+2: Belangrijke redding van Verbruggen. Conceicao schiet van randje 16 in de hoek, maar de doelman van Anderlecht zit er goed bij.

'90: Vijf minuten blessuretijd.

'87: Een vrije trap van Gravenberch om niet over naar huis te schrijven...

'80: Heel snel na zijn doelpunt wordt Brobbey gewisseld. Voor hem in de plaats komt Thijs Dallinga.

'80: Gele kaart voor Afonso Sousa.

'78: Doelpunt voor Nederland! Burger verlengt een hoekschop en Brobbey is er dit keer goed bij! Hij prikt van dichtbij binnen en brengt Nederland op gelijke hoogte met de Portugezen.

'71: Een splijtende pass van Gravenberch op Brobbey zet de spits tegenover Biai, maar de aanname is net niet goed genoeg om tot een schot te komen.

'70: Summerville verlaat het veld en Joshua Zirkzee komt erin.

'69: Van Ewijk komt te hard in en krijgt ook geel.

'60: Burger trekt aan de noodrem op het moment dat Portugal er gevaarlijk uit kan komen. Daar krijgt hij een gele kaart voor.

'57: Driedubbele wissel aan de kant van Portugal. Almeida, Neto en Fabio Silva verlaten het veld. Erin komen Paulo Bernardo, Chico Conceicao en Diego Moreira.

'53: Taylor schiet van grote afstand recht op de doelman.

'52: De eerste fase van de tweede helft staat bol van de overtredingen. Nuno Tavares schopt Taylor op de enkel en krijgt geel.

'48: Neto maakt een vervelende overtreding op de rappe Van Ewijk en krijgt geel.

'47: Burger begint goed. Hij schiet van buiten de 16 net naast.

'45: De tweede helft is begonnen. Twee wissels aan de kant van Oranje. Milan van Ewijk komt erin voor Devyne Rensch en Wouter Burger vervangt aanvoerder Timber.

'45+1: De eerste helft zit erop na een minuut blessuretijd. Jong Oranje begon goed aan de wedstrijd, maar zakte in na het doelpunt van Almeida. Eens kijken wat Erwin van de Looi aan tactische foefjes in petto heeft...

'40: Gevaarlijke aanval Nederland. Het schot van Summerville wordt gepakt door doelman Biai.

'30: Ze Carlos is de eerste Portugees die een gele kaart pakt.

'27: Ook een kaart voor Quinten Timber na een harde tackle... Gelukkig geel.

'26: Gele kaart voor Jan Paul van Hecke.

'23: Een vrije trap van Crysencio Summerville zeilt over het doel.

'20: Doelpunt voor Portugal. Aan de andere kant scoort Andre Almeida wel voor Portugal. Hij schuift uit de voorzet beheersd langs Verbruggen.

'19: Hoe gaat de bal er niet in! Brian Brobbey schiet van 10 meter op de doelman en kan niet tegen de voorzet uit de rebound aanlopen..

'17: Schot van Pedro Neto gaat richting de hoek, maar Bart Verbruggen zit erbij.

'12: Kenneth Taylor kopt binnen! Helaas gaat de vlag omhoog... Hij stond inderdaad ongeveer een meter buitenspel op het moment dat de voorzet werd gegeven.

Groep B

Roemenië 0–1 Oekraïne (18.00 uur)

'90+8: Einde wedstrijd. Oekraïne wint en neemt de leiding in Groep B vooralsnog over van Spanje.

'90+2: Rode kaart voor Oekraïne. Vladyslav Vanat mag vlak voor het einde alvast gaan douchen.

'89: Doelpunt voor Oekraïne. In de eindfase weet Oekraïne dan toch te scoren! Alhoewel het geen Oekraïener is die het net vindt, Victor Dican van Roemenië tikt een aanvallende pass achter zijn eigen doelman.

'45+3: Na drie minuten blessuretijd blaast de scheids voor de rust zonder dat er is gescoord. Oekraïne is beter, maar wist het nog niet om te zetten in een doelpunt.

Spanje 1–0 Kroatië (20.45 uur)

'90+4: En de laatste wedstrijd van de dag is ook afgelopen. Spanje wint van Kroatië door dat ene doelpunt in de eerste minuut.

'45: Allard Lindhout blaast voor de rust. Spanje is de bovenliggende ploeg en had meer dan het ene doelpunt kunnen maken.

'1: Doelpunt voor Spanje. Het is al heel snel raak in Boekarest. Abel Ruiz schiet beheerst in de linkerhoek.