Albanië zet met ruime zege in Tirana op Tsjechië grote stap naar EK 2024

Groot feest na de 2-0
Groot feest na de 2-0ANP
De voetballers van Albanië hebben een grote stap naar het EK van 2024 gezet. Albanië won in hoofdstad Tirana met 3-0 van concurrent Tsjechië en gaat ruim aan de leiding in groep E.

Albanië is door de zege op 13 punten gekomen. Dat zijn er 4 vier meer dan Polen dat met 2-0 won van de Faeröer. Tsjechië en Moldavië staan op 8 punten.

Jasir Asani opende al in de 9e minuut de score voor Albanië met een schot van afstand. De Tsjechen kwamen ook nog met tien man te staan. Mojmir Chytil kreeg nog voor de rust zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Danny Makkelie wegens hands. In de tweede helft scoorde de thuisploeg nog twee keer via Taulant Seferi.

Polen

Polen nam het zonder vedette Robert Lewandowski op tegen de Faeröer. Voormalig Feyenoorder Sebastian Szymanski opende al in de 4e minuut de score. Aan het begin van de tweede helft stuurde arbiter Allard Lindhout Hørdur Askham van het veld na een overtreding. Adam Buksa maakt na ruim een uur de 2-0 voor Polen.