Bondscoach Deschamps wilde geen risico nemen met Mbappé: 'Beter om rust te gunnen'

Mbappé en Koeman schudden elkaar de hand na afloop van de wedstrijd
Mbappé en Koeman schudden elkaar de hand na afloop van de wedstrijdANP
Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk besloot tijdens de wedstrijd tegen het Nederlands elftal op het EK geen risico te nemen met Kylian Mbappé. "Ik had wel drie keer getwijfeld als dit een duel in de knock-outfase was geweest", zei hij na een gelijkspel tegen Oranje (0-0). "Maar we hadden al van Oostenrijk gewonnen en dit was pas ons tweede groepsduel."

Mbappé brak maandag zijn neus in de slotfase van het duel met Oostenrijk (1-0). Hij heeft zich een speciaal gezichtsmasker laten aanmeten maar bleef tegen Nederland de hele wedstrijd op de bank. "Ik vond het beter om hem rust te gunnen", zei Deschamps. 'We bekijken de komende dagen of het verstandig is om hem dinsdag ons laatste groepsduel met Polen te laten spelen."

Frankrijk zo goed als door

Frankrijk kan de achtste finales nauwelijks meer mislopen met 4 punten na twee duels. Want ook de beste vier nummers drie plaatsen zich voor de achtste finales. Deschamps zag Frankrijk een goede wedstrijd spelen tegen Oranje. "Maar net als tegen Oostenrijk hebben we te veel kansen gemist. We hadden wel vijfmaal kunnen scoren", zei hij.

Stand in de groep
Stand in de groepFlashshare

Deschamps was het niet eens met zijn Nederlandse collega Ronald Koeman, die zei dat het doelpunt van Xavi Simons halverwege de tweede helft onterecht is afgekeurd. "Er stond toch gewoon iemand buitenspel", doelde hij op Denzel Dumfries. "Ik weet ook niet waarom de videoscheidsrechter zo lang nodig had om dat moment te beoordelen."