Cristiano Ronaldo speelt 197e recordinterland voor Portugal en scoort twee keer

Portugal wint in recordinterland Ronaldo ruim van Liechtenstein
Portugal wint in recordinterland Ronaldo ruim van LiechtensteinANP
Portugal heeft in de recordinterland van Cristiano Ronaldo ruim van Liechtenstein gewonnen. De ploeg won de eerste wedstrijd van de nieuwe bondscoach Roberto Martínez met 4-0. Ronaldo die zijn 197e interland speelde en daarmee alleen mondiaal recordhouder is bekroonde zijn jubileumwedstrijd met twee doelpunten, waarmee hij het recordaantal interlandgoals naar 120 treffers bracht.

Ronaldo deelde voor deze wedstrijd het recordaantal wedstrijden met Bader Al-Mutawa, die 196 keer uitkwam voor het nationale voetbalelftal van Koeweit. De Portugese vedette die tegenwoordig bij Al-Nassr in de competitie van Saudi-Arabië speelt had al laten weten dat hij van plan is om nog veel wedstrijden voor Portugal te spelen.

João Cancelo

João Cancelo opende in Lissabon in de 8e minuut de score voor Portugal. Bernardo Silva zorgde voor de tweede treffer kort na rust. Ronaldo maakte uit een strafschop de 3-0 en daarna ook de vierde treffer uit een vrije trap.