Denemarken houdt simpel stand, Servië uitgeschakeld na doelpuntloos gelijkspel

Denemarken had aan het behaalde punt genoeg voor de tweede plek
Denemarken had aan het behaalde punt genoeg voor de tweede plekProfimedia
Denemarken en Servië maken allebei volop kans om de tweede ronde te bereiken. Voor de Denen is een gelijkspel tegen Servië genoeg, terwijl de Serven een overwinning nodig hebben om overleving in eigen hand te hebben.

Denemarken startte met de verwachte elf namen. Bij Servië was er wederom geen plek voor Dusan Tadic.

Kansen waren schaars in de beginfase. In de 21e minuut schoot Christian Eriksen van ruime afstand op doel. De Servische doelman Predrag Rajkovic redde knap op de bal die laag naar de hoek ging.

Na ruim een half uur probeert Manchester United-spits Rasmus Hojland het ook maar eens - zij het van dichterbij. Opnieuw lag Rajkovic in de weg en bleven de ploegen doelpuntloos.

Zeven minuten voor rust kreeg Jonas Wind een uitgelezen kans om de 1-0 op het scorebord te zetten. De aanvaller raakte de bal op de rand van de zestien echter iets te veel aan de onderkant en zijn poging verdween over het Servische doel.

De opstellingen
De opstellingenFlashscore

Servië bleef het moeilijk vinden om het Deense doel op te zoeken. De Denen namen geen onnodige risico's. Verdediger Jannik Vestergaard van Denemarken kopte na ruim een uur de bal weer eens op doel, maar Rajkovic liet zien nog steeds scherp te zijn.

Servië bracht haar betere voetballers op het veld om iets te forceren. Tadic (in de rust) en Dusan Vlahovic (halverwege tweede helft) begonnen op de bank, maar moesten hun ploeg als invaller aan een overwinning helpen. Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam ook Sergej Milinkovic-Savic binnen de lijnen.

Meer dan een rollertje van Milinkovic-Savic leverde het in de slotfase niet meer op voor Servië.

Door het gelijkspel is Denemarken door naar de volgende ronde. Ze eindigen nog voor Slovenië als tweede in Groep C op basis van de kwalificatieranking.