Denemarken stelt weer teleur in Groep H, ondanks weer een doelpunt van Hojlund

Hojlund scoort zijn zesde goal in evenveel interlands
Hojlund scoort zijn zesde goal in evenveel interlandsProfimedia
Rasmus Hojlund van Denemarken maakte zijn zesde doelpunt in zes interlands en speelde maandag met 1-1 gelijk tegen Slovenië in hun kwalificatiewedstrijd voor Groep H Euro 2024.

Na een gespannen opening braken de Slovenen in de 25e minuut de ban met een briljant uitgevoerde corner. Adam Cerin trok de bal terug en Andraz Sporar schoot langs doelman Kasper Schmeichel. Een slordige pass van Schmeichel zorgde negen minuten later bijna voor een tweede treffer voor Slovenië, maar de doelman herstelde zich en plukte de bal uit de lucht terwijl een Sloveense aanvaller op de loer lag.

De 20-jarige Hojlund, die in verband wordt gebracht met een overstap van het Italiaanse Atalanta uit de Serie A naar een groot aantal Europese topclubs, bracht de Denen vlak voor rust op gelijke hoogte met een doelpunt dat zijn lijst met gegadigden alleen maar zal aanvullen. Gefrustreerd door het gebrek aan aanspeling, ging hij buiten het strafschopgebied op zoek naar een doelpunt voordat hij terug het midden in kwam om de dieptepass van Pierre-Emile Hojbjerg binnen te tikken voor zijn zesde interlandgoal, die hij allemaal maakte in deze kwalificatiecampagne.

Statistieken Slovenië - Denemarken
Statistieken Slovenië - DenemarkenFlashscore

Beide ploegen raakten daarna nog het houtwerk in de tweede helft, maar de wedstrijd eindigde in een impasse. Finland, dat eerder het onderaan staande San Marino met 6-0 versloeg, staat nu bovenaan met negen punten voor Kazachstan op de tweede plaats, voor Denemarken en Slovenië op respectievelijk de derde en vierde plaats, beide met zeven punten. Noord-Ierland staat vijfde met drie punten.