Denemarken wint van Zweden dankzij laat doelpunt van Christian Eriksen

Christian Eriksen maakte in de 86ste minuut het winnende doelpunt
Christian Eriksen maakte in de 86ste minuut het winnende doelpuntAFP
Denemarken heeft Zweden dankzij een laat doelpunt van Christian Eriksen verslagen. De oefenwedstrijd tussen de Scandinavische landen, gespeeld in Kopenhagen, eindigde in 2-1.

Eriksen nam in de 86e minuut een vrije trap kort, kreeg de bal terug en schoot raak vanaf zo'n 25 meter. De Zweedse keeper Robin Olsen was kansloos.

Drie jaar geleden zakte de 32-jarige Eriksen op hetzelfde veld in elkaar na een hartaanval. Dat gebeurde tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland. Eriksen keerde terug in de Deense ploeg, die zich momenteel voorbereidt op het EK. Zweden kwalificeerde zich niet voor het EK.

Pierre-Emile Højbjerg zette de Denen al in de tweede minuut op voorsprong en Alexander Isak maakte niet veel later gelijk.