Derde Helft: Duitsland dankt haar uitblinkers voor plaatsing tweede ronde

Bijgewerkt
Gundogan en Musiala waren belangrijk voor de Duitse ploeg
Gundogan en Musiala waren belangrijk voor de Duitse ploegProfimedia
Duitsland won woensdagavond ook de tweede groepswedstrijd en wist zich als eerste land te plaatsen voor de tweede ronde. De 2-0 overwinning op Hongarije was genoeg voor het gastland om een plek bij de laatste 16 veilig te stellen.

Laatste 16

Duitsland werd door de overwinning het eerste land dat zich bij de laatste 16 wist te scharen. Na de overwinning op Schotland in de openingswedstrijd (5-1) en die tegen Hongarije verzekerden de Duitsers zich in ieder geval voor een plek bij de vier beste nummers drie.

Vanavond kan ook Zwitserland zich voegen bij de laatste 16. Daarvoor moeten ze winnen van Schotland.

Makkelie

Danny Makkelie floot woensdagavond zijn eerste wedstrijd van het toernooi en maakte geen hele scherpe indruk.

Vlak voor de treffer van Jamal Musiala leek Ilkay Gundogan toch echt een duw uit te delen aan verdediger Willi Orban.

Makkelie maakte in de eerste helft nog een aantal dubieuze beslissingen. Eentje leverde de Hongaren na een onterecht gegeven vrije trap zelfs bijna de gelijkmaker op.

Musiala

Musiala werd de eerste speler van het toernooi die twee doelpunten wist te maken. Hij opende halverwege de eerste helft de score voor de Duitsers. Vlak voor rust was hij dicht bij een tweede treffer, maar vond het zijnet.

De middenvelder annex aanvaller van Bayern München is op 21-jarige leeftijd uitgegroeid tot de absolute smaakmaker van de Duitse ploeg. Met zijn dribbels en vermogen om zichzelf vrij en de bal vrij te spelen, is hij een constante bedreiging voor de verdediging van de tegenstander.

Gundogan

De aanvoerder van de Duitse ploeg gaf bij de 1-0 al de assist en was halverwege de tweede helft verantwoordelijk voor de tweede treffer.

De middenvelder van Manchester City rondde een heerlijke aanval af. Via Kai Havertz belandde de bal aan de linkerkant bij Maximilian Mittelstadt, die de bal voortrok en de goed vrijgelopen Gundogan in staat stelde de bal in het netje te schuiven.

Martin Adam

Bij een 2-0 achterstand viel Martin Adam in bij de Hongaren. De grote aanvaller van het Japanse Ulsan vergaarde met zijn uiterlijk de status als voetbals nieuwste cultheld.

Adam zorgde wel voor oorlog in het Duitse strafschopgebied, maar kon niet voorkomen dat de Hongaren na twee nederlagen met nul punten staan.