Derde Helft: laat doelpunt Fullkrug zorgt voor groepswinst Duitsland

Fullkrug viert zijn treffer
Fullkrug viert zijn trefferProfimedia
Duitsland stelde in de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland op het allerlaatste moment de groepswinst in Groep A veilig. De Duitsers keken lang tegen een achterstand aan, maar in de 92e minuut zorgde invaller Niclas Fullkrug voor een zucht van verlichting (1-1).

86 jaar wachten

Zwitserland was twee minuten verwijderd van iets waar ze nu al 86 jaar op wachten.

Het Alpenland won tijdens het WK in 1938 voor het laatst een officieel duel tegen haar buurland.

Groepswinst

Zwitserland was tevens twee minuten verwijderd van sensationele groepswinst in Groep A.

Duitsland had aan een punt genoeg om als eerste te eindigen in de poule en de late treffer van Fullkrug sleepte het zo gewilde punt op de valreep binnen.

Zwitserland - Duitsland
Zwitserland - DuitslandFlashscore

Gele Tah

Jonathan Tah pakte in de eerste helft zijn tweede gele kaart van het toernooi en moet daardoor de achtste finale van Duitsland missen.

De verdediger van Bayer Leverkusen ging een duel aan met een te hoog been en werd zonder pardon op de bon geslingerd door scheidsrechter Daniele Orsato.

Fullkrug

Niclas Fullkrug kopte Duitsland in de blessuretijd naar een gelijkspel. Het was zijn tweede doelpunt van dit toernooi.

In de openingswedstrijd tegen Schotland maakte hij als invaller al de 4-0. Nu is hij samen met landgenoot Jamal Musiala, Georgiër Georges Mikautadze en de Slowaak Ivan Schranz gedeeld topscorer van het EK.

Zwitserland tweede

Ondanks het mislopen van de groepswinst, was het gelijkspel voor de Zwitsers genoeg om de tweede ronde te bereiken.

Zwitserland eindigde als tweede in de groep met vijf punten uit drie duels en gaat net als Duitsland ongeslagen naar de laatste 16.