Derde Helft: Mbappé scoort, maar Frankrijk wint niet en wordt tweede in de groep

Derde helft: Mbappé scoort, maar Frankrijk wint niet en wordt tweede in de groepProfimedia
Frankrijk speelde tegen Polen met 1-1 gelijk en lieten daardoor de kans liggen om de groep te winnen. Robert Lewandowski en Kylian Mbappé, beiden teruggekeerd van een blessure, maakten de doelpunten vanaf de stip. Frankrijk eindigt op vijf punten, één minder dan Oostenrijk. Polen heeft één punt gepakt en eindigt als vierde in de groep.

De Poolse muur

Łukasz Skorupski was vooral in de eerste helft de Poolse muur. Met vier geweldige saves voorkwam de goalie van Bologna een doelpunt. Hij mocht keepen in plaats van Wojciech Szczęsny, die op de bank zat.

Skorupski kon niet voorkomen dat er in de tweede helft alsnog gescoord werd.

Het masker van Mbappé

Kylian Mbappé brak in de eerste wedstrijd tegen Oostenrijk zijn neus en zat tegen Nederland daarom op de bank. Tegen Polen mocht de spits vanaf de aftrap beginnen en kreeg hij in de eerste helft twee kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. Of dat aan het masker lag, zullen we niet weten.

In de tweede helft was het vizier wel op scherp, want hij benutte een penalty en zette Frankrijk op voorsprong. Het was niet genoeg voor de overwinning, want Polen maakte nog 1-1.

Eerste Franse doelpunt

Na 251 minuten kwam het eerste echte Franse doelpunt op dit EK. Frankrijk won al met 0-1 van Oostenrijk, maar dat kwam door een eigen doelpunt van Maximilian Wöber. Tegen Nederland werd er niet gescoord, maar na 56 minuten schoot Mbappé een penalty tegen de touwen. Het was niet genoeg voor de overwinning, want het eindigde in 1-1.