Derde Helft: zonder te winnen naar de volgende ronde, tweede op basis van kwalificatie

Denemarken bereikte de tweede ronde zonder een wedstrijd te winnen
Denemarken bereikte de tweede ronde zonder een wedstrijd te winnenProfimedia
Denemarken en Servië deelden de punten tijdens de laatste speeldag in Groep C. Voor de Denen was het genoeg om de tweede ronde te bereiken, voor de Serven betekende het einde oefening.

Recordinternational

Christian Eriksen werd tegen Servië recordinternational van zijn land. De middenvelder van Manchester United speelde zijn 133e wedstrijd voor Denemarken. Meer dan wie dan ook.

Eriksen werd na afloop door de UEFA verkozen tot speler van de wedstrijd.

Beste voetballers op de bank

Servië had een overwinning nodig, maar hield zijn beste voetballers op de bank. Dusan Tadic mocht in de rust invallen, Dusan Vlahovic viel halverwege de tweede helft in en voor Sergej Milinkovic-Savic had bondscoach Dragan Stojkovic maar een paar minuten speeltijd over.

De beoordelingen van Flashscore
De beoordelingen van FlashscoreFlashscore

Inefficiënt slotoffensief

De overwinning kwam nooit echt in de buurt voor Servië. Het slotoffensief begon zo'n vijf minuten voor het einde van de offciële speeltijd, maar kwam in de korte tijd tot het einde van de wedstrijd niet van de grond. Zal Stojkovic spijt hebben niet eerder meer risico te hebben genomen?

Kwalificatieranking

Denemarken wist vooraf dat het aan een punt genoeg zou hebben om de tweede ronde te bereiken. Uiteindelijk was het gelijkspel zelfs goed voor de tweede plaats.

Slovenië eindigde net als Denemarken met drie punten en een doelsaldo van 0 (2-2). Beide teams pakten tevens evenveel kaarten en daardoor gaf de kwalificatieranking de doorslag.

Door zonder winnen

Denemarken en Slovenië bereikten de tweede ronde zonder een wedstrijd te verliezen. Winnen deden ze echter ook niet. Ze speelden alle groepswedstrijden gelijk.