Doelpunt van Ondrej Lingr helpt EK-ganger Tsjechië aan ruime oefenzege op Malta

Lingr maakte de vijfde Tsjechische treffer
Lingr maakte de vijfde Tsjechische trefferProfimedia
EK-ganger Tsjechië heeft een zeer ruime oefenzege geboekt op Malta. In het Oostenrijkse Grödig werd het 7-1 voor de ploeg van onder meer FC Twente-speler Michal Sadilek en Feyenoorder Ondrej Lingr.

Sadilek speelde de volledige 90 minuten bij Tsjechië, dat weliswaar met een veredeld B-elftal aantrad. Ondanks het opstellen van voornamelijk tweede garnituur liepen de Tsjechen voor rust al uit naar een 2-0 voorsprong via doelpunten van middenvelder Antonin Barak (penalty) en spits Mojmir Chytil.

Na rust vielen onder anderen Lingr en Vaclav Cerny (ex-Ajax en Twente) in bij de ploeg van bondscoach Ivan Hasek

David Jurasek, nogmaals Chytil, Lingr, Matej Jurasek en Cerny tilden de score naar zeven in het tweede bedrijf. Via Paul Mbong hadden de eilanders iets teruggedaan.