Duitsland is Duitsland weer: winnende treffer tegen Griekenland valt minuut voor tijd

David Raum (links) en Gross vieren de late treffer
David Raum (links) en Gross vieren de late trefferProfimedia
Duitsland heeft de oefenwedstrijd tegen Griekenland met de hakken over de sloot weten te winnen. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann stond halverwege met 1-0 achter, maar kwam via doelpunten in de tweede helft aan een 2-1 overwinning.

De winnende treffer van Brighton-middenvelder Pascal Gross viel een minuut voor tijd. Tien minuten na rust zette Arsenal-aanvaller Kai Havertz de Duitsers op gelijke hoogte. Giorgos Masouras had de Grieken na ruim een half uur op voorsprong gezet.

Duitsland - Griekenland
Duitsland - GriekenlandFlashscore

De overwinning in Mönchengladbach is een opsteker voor het gastland van het komende EK. Drie dagen geleden kwam Duitsland in Nuremberg niet verder dan 0-0 tegen Oekraïne.

Het was de laatste oefenwedstrijd voordat het EK over een week begint met de openingswedstrijd tegen Schotland. Ook Hongarije en Zwitserland zitten in Groep A.