EK zit er voor scheidsrechter Danny Makkelie na twee groepswedstrijden op

Danny Makkelie tijdens Kroatië - Italië
Danny Makkelie tijdens Kroatië - ItaliëANP
Het Europees kampioenschap voetbal zit er voor Danny Makkelie op. De Nederlandse scheidsrechter leidde twee wedstrijden in de groepsfase en daar blijft het voor hem bij, besloot de UEFA. Dat laat de KNVB weten.

Makkelie was arbiter bij Duitsland tegen Hongarije (2-0) en bij Italië tegen Kroatië (1-1). Bij dat laatste duel kreeg hij kritiek van de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic, die niet begreep waarom er in de tweede helft acht minuten blessuretijd werden toegevoegd. De Italianen maakten in de 98e minuut gelijk en Kroatië was daarmee uitgeschakeld. De Hongaarse bondscoach Marco Rossi was ook niet tevreden over Makkelie.

Het vroegtijdige vertrek is een tegenvaller voor de 41-jarige Makkelie, die drie jaar geleden bij het vorige EK nog de leiding had over de halve finale tussen Engeland en Denemarken. De finale ging toen naar zijn landgenoot Björn Kuipers, die inmiddels geen scheidsrechter meer is.

WK Qatar

Makkelie was ruim anderhalf jaar geleden ook actief op het WK in Qatar. Vorige maand had hij nog de leiding bij de tweede halve finale in de Europa League tussen Bayer Leverkusen en AS Roma.