Engeland haalt flink uit tegen Noord-Macedonië; Harry Kane maakt 58e doelpunt

Engeland wist het net zeven keer te vinden
Engeland wist het net zeven keer te vindenANP
Het Engelse voetbalelftal heeft het EK-kwalificatieduel met Noord-Macedonië dik gewonnen. Op Old Trafford eindigde het duel in 7-0. De 21-jarige Bukayo Saka was de grote man bij de Engelsen. Hij scoorde drie keer.

In de 38e minuut zorgde Saka voor de 2-0. In de tweede helft was het in de 47e en 51e minuut opnieuw raak met twee fraaie treffers van de speler van Arsenal. Eerst knalde hij de bal hoog in het doel en daarna ging hij alleen op het doel af en schoot de bal langs Stole Dimitrievski, de doelman van Noord-Macedonië. Het is voor het eerst in zijn loopbaan dat Saka in een interland drie keer scoort. Bondscoach Gareth Southgate haalde hem in 60e minuut naar de kant en dankte hem met een knuffel.

58 treffers

Harry Kane opende in de 29e minuut de score. Marcus Rashford, speler van Manchester United, zorgde op slag van rust in zijn 'eigen' stadion voor de 3-0. Na de wissel van Saka voerde Engeland via Kalvin Phillips de score verder op. Kane maakte er in de 73e minuut via een strafschop 7-0 van en bracht zijn totaal aantal treffers voor Engeland op 58.

Engeland gaat na de zege riant aan de leiding in groep C met 6 punten voorsprong op Oekraïne, dat met 1-0 van Malta won.