Engeland wint met 10 man voor het eerst sinds 1961 een wedstrijd in Italië

Engelse voetballers beginnen EK-kwalificatie met zege op Italië
Engelse voetballers beginnen EK-kwalificatie met zege op ItaliëANP
Engeland is de kwalificatie voor het EK van 2024 goed begonnen. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate won in Napels met 2-1 van Italië. Aanvoerder Harry Kane maakte zijn 54e doelpunt voor de nationale ploeg en is daarmee alleen topscorer van Engeland geworden. Voor Engeland was het de eerste overwinning in Italië sinds 1961.

Declan Rice had Engeland in de eerste helft op 1-0 gezet. Kane had vlak voor de rust uit een strafschop de voorsprong verdubbeld. De in Argentinië geboren Mateo Retegui maakte bij zijn debuut voor Italië in de tweede helft de 2-1.

De wedstrijd in groep C was een herhaling van de EK-finale van 2020. Italië veroverde toen op Wembley de Europese titel door de strafschoppenserie te winnen van de Engelsen. De wedstrijd was na verlenging in 1-1 geëindigd.